sreda, 26. februar 2014

GIBALNE SPOSOBNOSTI OTROK IN MLADOSTNIKOV...

V zadnjem času je očitno zelo moderno, da se govori o tem, kako so otroci in mladostniki športno veliko manj sposobni, kot so bili včasih.

Vse to je še kako res in zadeva je skrb vzbujajoča, sploh ne smešna. Najbolj me prizadanejo izjave otrok, kaj najraje delajo: lego kocke (ki so sicer super), risanje, play station, risanke... Grozno! Je kdo rekel ristanc, gumi tvist, vožnja s kolesom, poganjalcem, fuzbal, ipd? Plezanje po drevesu? 
Otroci bodo zaradi samega šolskega sistema, ki je tako narejen (žal) še otroooomno presedeli za knjigami. Naša naloga (staršev) je, da ko pridejo domov, športajo. Naj bo to vožnja s kolesom, tekanje po ulici, raziskovanje gozda, plezanje po drevesih, ristanc, gumi tvist, navaden sprehod s psom, karkoli, samo da so zunaj in da se gibajo. Zakaj upada moč rok in ramenskega obroča in otroci niso sposobni narediti ene sklece v osnovni in srednji šoli, v vrtcu pa ne prehoditi ene dolžine telovadnice po vseh štirih? Zato, ker ne smejo plezati, ker bodo padli. Ker so starši preveč zaščitniški in imajo najraje, da so lepo doma, po možnosti za mizo ali na kavču.... Ker jih nosijo, vozičkajo, četudi so doma 5 min stran od vrtca... Napaka!
V razmislek video prispevek...
GIbalni večer Vam želim! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za Vaš komentar! :)