sreda, 2. april 2014

KOPANJE PO ROJSTVU, KOPANJE DANES...


Tisti, ki redno spremljate moje intrnetne prispevke na internetu, ste zagotovo brali tudi tistega s čebričkanjem.

Ko je prišel J. iz porodnišnice in ko je patronažna sestra dala zeleno luč za pričetek kopanja (ona se ni upala demonstrirati v čebričku), sva praktično vsak večer, do cca. 5.m, J. kopala v čebričku. To je bila res ena čarobna izkušnja in jo priporočam vsakomur, ki tega ni preizkusil in ima oz. bo imel v bodoče možnost za to izkušnjo.
Link do prispevka: http://www.anabanana.si/index.php/ablog/item/11-cebrickanje.html.

Od takrat naprej pa, ko je bil J. že kar prevelik za čebriček oz. se je začel prepogosto dvigati na noge, pošprical je pol sobe ipd., sva ga dala v banjo, kamor sva natočila malo vode ali pa je le kratek čas tekla iz tuša.

Od prvih dni v vodi, ga polivava po glavi, očeh in ušesih, ko je bil novorojenček se je šel velikokrat v banjo kopat z enim od naju, pa sva ga potopila tako, da je samo nosek ven gledal. Kako je užival! Voda je tekla v banjo iz pipe, on pa je bil kot hipnotiziran... :)

Po enem letu se je pričel v banji igrati tudi s posodami (ne samo vodo), ki mu jih dava. Vodo preliva, z njo pošprica doberšen del kopalnice, veliko je popije, si jo zliva na glavo ipd. V vodi ima občasno tudi žogo.






 Pa še en jutranji zaporniški utrinek:).

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Hvala za Vaš komentar! :)