Že par dni nazaj sem pridno nabrala čemaž in koprive (nepekoče liste). Pri nabiranju čemaža pazite, da jih ne zamešate s šmarnicami. Čemaž se loči tako, da vsak list raste posebej iz zemlje. Vonj ima po česnu. Šmarnice so smrtno nevarne!
V vodi sem skuhala krompir, narezan na majhne koščke, ko je bil skuhan, sem za par minut dodala čemaž in koprive (po želji lahko tudi čebulo in česen), nato pa vse skupaj zmiksala s paličnim mešalnikom.
Tisti, ki nismo (nikoli) na dieti, v juho vmešamo še kislo smetano, da okus po grenkem (od kopriv) ni tako izrazit.
J. je prvo rundo juhe stresel po tleh, kavču in steni (nenamenoma- obračal se je okrog in s komolcem stresel krožnik na tla), dela je pa bilo. Hvala Bogu se nikjer nič ne pozna, tudi s stene je nepričakovano šlo vse dol, ni niti madeža. :)
Drugo rundo je zmazal! :)
Dober tek! MMMMMMMM...
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Hvala za Vaš komentar! :)